Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Verantwoord ondernemen

Bij IJswijnen geloven we dat we met veel kleine stapjes, grote resultaten kunnen behalen. Dat als we met z'n allen iedere keer een beetje meer doen, we ook iedere keer een beetje meer bereiken. Ook al is de impact van het IJswijnen team beperkt. We zijn trots op wat wij in de afgelopen jaren hebben bereikt.


Hergebruik verpakkingsmateriaal

Om steeds zuiniger met grondstoffen en verpakkingsmateriaal om te gaan heeft IJswijnen.nl de vier R’s geïntroduceerd:
- Reduce
Voorkomen van verspilling van materialen en het efficiënt gebruiken hiervan. Alles wordt opgebruikt, waardoor het afval wat IJswijnen.nl produceert minimaal blijft.
- Re-use
IJswijnen.nl hergebruikt verpakkingsmaterialen. De zakken waarin verpakkingsmaterialen worden aangeleverd en (wijn)dozen, worden weer gebruikt als vulmateriaal in de verzenddozen van alle bestellingen.
- Recycle
Daar waar Re-use door ons niet mogelijk is, scheiden wij ons afval. Dat doen wij o.m. met papier, karton, glas en voor zover van toepassing gft.
- Renew
IJswijnen.nl probeert steeds verder te gaan met het inzetten van nieuwe materialen met een lagere milieudruk. Eind 2014 zijn wij overgestapt op de verpakkingen van Flespakket. Flespakket maakt gebruik van een innovatieve manier van verzenden van flessen. Dit heeft eraan bijgedragen dat IJswijnen.nl het gebruik van o.m. noppenfolie meer dan heeft kunnen halveren.


Ondersteuning goed doel - Stichting Satu Persatu

Wij ondersteunen de Stichting Satu Persatu. Wij vinden het van belang dat wij iets doen wat echt een positieve impact heeft. Stichting Satu PerSatu zet zich in voor betere leefomstandigheden en toekomstmogelijkheden voor kansarme kinderen en hun ouders in Malang, Indonesië (eiland Java).

Door middel van concrete educatieve voorzieningen waarbij specifieke vakopleidingen worden gegeven dragen zij bij aan betere leefomstandigheden. De stichting houdt zich daarnaast bezig met Skill-training, Microfinanciering en Scholarship support.

Door middel van deze projecten helpt Satu PerSatu met de eerste stap zodat men een baan kan vinden, een kleinschalige onderneming kan starten en de kinderen weer naar school kunnen gaan. Kijk voor meer informatie en doneren op http://www.satupersatu.org  


Wilt u zelf ook meer doen?

Dat kan! Gooi de kartonnen verzenddozen die u van ons ontvangt in de papierbak. Het apart inzamelen van plastic is daarnaast populair bij veel gemeenten en wordt gestimuleerd door de overheid. Het plastic wordt gebruikt voor nieuwe producten en dit scheelt in de productie van grondstoffen. Door plastic vanuit de verpakking te scheiden en apart aan de weg te zetten, levert u dus een bijdrage aan een beter milieu, en zo laag mogelijke kosten van inzameling en verwerking van afval.

Woont u in de buurt van Bunnik? Kom dan uw bestelling bij ons ophalen. Veelal kunnen wij dan uw wijnen laten zitten in de originele verpakking van het wijnhuis. Hierdoor hoeven wij de wijnen niet her te verpakken en levert u ook weer een bijdrage aan het milieu.