Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder
  • Besparing 20%

Manfred Weiss Grüner Veltliner Eiswein 2010 Neusiedlersee, 375ml


Adviesprijs: 19.95  

15.95

U bespaart: 4.00 (20%)
Voorraad
+

Alleen bij ons verkrijgbaar in Nederland! De Grüner Veltliner Eiswein van het Oostenrijkse wijnhuis Manfred Weiss. Een spectaculaire eiswein met verleidelijke en fascinerende aroma´s met een fruitig en kruidig karakter! Een absolute aanrader, zeker als men weet dat deze eiswein een bijzonder mooie uitgebalanceerde zuurgraad heeft. Een ideale metgezel voor een sterke kaas of diverse fruitige desserts.

Druivensoort
Grüner Veltliner

Kwaliteit
Prädikatswein

Bewaarpotentieel
2025

Restsuiker

105,9 g / l

Zuurgraad
9,5 g / l

Alcohol
10,0% vol

Leeftijd
van de wijnstokken
24 jaar

Vinificatie
Geoogste medio december 2010 op minus 12 ° C

Wijn beschrijving
Rijpe appel, peper en enkele munt; smokey touch en fascinerend vanwege zijn fruitig en kruidig karakter met een goed uitgebalanceerde zuurgraad.

Wijnhuis
Het wijnhuis MANFRED WEISS uit Oostenrijk is een echt familiebedrijf. Ze hebben momenteel 50 hectaren aan wijngaarden in de “Seewinkel” regio. Een deel van de wijngaard ligt in het beschermde natuurpark rond het meer van Neusiedl, wereldberoemd om zijn natuurlijke habitat voor flora en fauna en de thuisbasis van vele trekvogels in de zomer.

Op de wijngaarden heersen uitzonderlijk goede klimatologische omstandigheden met veel zonnige dagen. Het meer van Neusiedl en haar vele kleine vijvers rond de wijngaarden dienen als warmte reservoir en dat resulteert in een hoge luchtvochtigheid.

Als gevolg van de bijzondere klimatologische omstandigheden, de bodem en de lange traditie van het wijnhuis is men ook in staat om een ​​uitstekende zoete wijnen te produceren, met inbegrip van de “Beerenauslese”, “Trockenbeerenauslese” en “Eiswein”. Bij Beerenauslese worden de druiven laat in het seizoen met een hoog suikergehalte geoogst. De druiven zijn dan in verschillende mate beïnvloed door edele rotting (Botrytis). Indien de druiven nog in  gezonde omstandigheden aan de wijnstokken bewaard kunnen worden tot midden in de winter en de vorst valt in, dan maakt het wijnhuis heerlijke “Eiswein”.

De kwaliteit van de wijn wordt voor een groot deel in de wijngaarden bepaald. De familie Weiss besteden veel zorg aan het cultiveren van hun vakgebied. Men probeert het gebruik van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen te minimaliseren. De rest is te wijten aan het vakmanschap, professionaliteit en ervaring van de wijnmaker. De heer Weiss leidt persoonlijk het werk in de kelder. Zijn vakmanschap is gebaseerd op zowel traditie als de moderne technologie, zoals rustige pneumatische persen en temperatuur gecontroleerde fermentatieprocessen.