Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder
Zoete dessertwijn Hoenshof Grapedelicious ijswijn

Hoenshof Grapedelicious ijswijn, 375ml


 

46.95

Voorraad
+

Op de wijnkeuring van de Confrerie des Chevaliers du vin Limbourgeois wist deze ijswijn Grapedelicious een gouden medaille weg te kapen. Daarbij treedt het wijnhuis Hoenshof in de voetsporen van internationaal bekende ijswijnhuizen. Wijndomein Hoenshof ligt in Haspengouw, midden in de fruitstreek. In dit fraaie glooiende landschap floreren de druiven en fruit in rijke getalen. GrapeDelicious ijswijn in bereid met de beste druiven geselecteerd uit de wijngaard van Haspengouw. Het proces van cryoconcentraties bij -8 graden celcius en vergisting zorgt voor een unieke Belgische parel.

De wijnbouwteelt in Limburg groeit en bloeit. Wijnliefhebbers zijn gecharmeerd door de creatie van Haspengouwse streekwijnen die de concurrentie met het buitenland kunnen weerstaan. De drijvende kracht achter Wijndomein Hoenshof is Ghislain Houben. De druivenranken van wijndomein Hoenshof zijn diepgeworteld in de Haspengouwse bodem. De levenswortels van wijnbouwer Ghislain Houben zijn minstens even diep verbonden met het Haspengouwse terroir. Zijn grootvader werd in 1904 geboren op deze plaats en de gronden waren sindsdien onafgebroken in familiebezit. In harmonie met de natuur en de druivenstruik probeert hij er jaar na jaar de fijnste wijnen te maken. Dit is een levensdoel op zich geworden.

Neus
In een eerste fase ruiken we veel citrus, gevolgd door een lichte karamelgeur. Wat later komen rokerige tonen opzetten en opnieuw een licht fruitige karamel.

Mondgevoel
De zoete aanzet wordt snel gecounterd door een evenwichtig zuur.

Afdronk
Een middellange afdronk met op het einde een subtiel bittertje.

Gastronomie
Inzetbaar bij nagerechten met fruit of desserts op basis van chocolade.

- Een geopende fles is nog tot vier weken na opening van topkwaliteit.
- Bewaarpotentieel, minstens 10 jaar.
- Serveren op temperatuur van 6-8°C.