Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder
Belgische wijn Hoenshof Appealing ijswijn

Hoenshof Appealing ijswijn, 375ml


 

36.95

Voorraad
+

Wijndomein Hoenshof telt 4 wijngaarden op loopafstand van elkaar gelegen. De vallei van de Herk straalt haar warme gloed en rust uit over de wijngaarden. De insnijding van de vallei beschermt in de winter de druivenstokken tegen de gure oosten- en noordenwinden, terwijl in de zomer optimaal kan genoten worden van de zonnige zuiderflanken. Aan de overkant van het water ligt een prachtig natuurgebied. Het zorgt voor een oase van rust. In deze rust ontwikkelen zich de wijnen van Hoenshof sinds 2002 in een modern en technisch goed uitgeruste wijnkelder. De tijd staat er even stil en laat je genieten van deze prachtige appealing ijswijn.

Wijndomein Hoenshof heeft een oppervlakte van 6 ha beplant met 20 verschillende cépages. Het crédo van het domein is dan ook: “Ga op zoek naar dat type van wijn waar het aroma van elke druivensoort het best tot uiting komt”.

Wijndomein Hoenshof ligt in Haspengouw, midden in de fruitstreek. In dit fraaie glooiende landschap floreren de druiven en fruit in rijke getalen. Appealing ijswijn is bereid met het beste fruit geselecteerd uit de wijn- en boomgaarden van Haspengouw. Het proces van cryoconcentratie bij -8 graden celcius en vergisting zorgt voor unieke Belgische parel. Appealing smaakt het beste bij een amuse van leverpastei of bij een dessert van fruit en chocolade.

De wijnbouwteelt in Limburg groeit en bloeit. Wijnliefhebbers zijn gecharmeerd door de creatie van Haspengouwse streekwijnen die de concurrentie met het buitenland kunnen weerstaan. De drijvende kracht achter Wijndomein Hoenshof is Ghislain Houben. De druivenranken van wijndomein Hoenshof zijn diepgeworteld in de Haspengouwse bodem. De levenswortels van wijnbouwer Ghislain Houben zijn minstens even diep verbonden met het Haspengouwse terroir. Zijn grootvader werd in 1904 geboren op deze plaats en de gronden waren sindsdien onafgebroken in familiebezit. In harmonie met de natuur en de druivenstruik probeert hij er jaar na jaar de fijnste wijnen te maken. Dit is een levensdoel op zich geworden.

Neus
Stoofappel en een lichte kruidigheid, later komen exotische vruchten opzetten en wat intensere kruiden.

 
Mondgevoel
De aanzet is vrij romig en vol, maar goed gecounterd door een fris zuurtje.

Afdronk
Gekonfijte appels.

Gastronomie
Inzetbaar bij nagerechten met fruit of desserts op basis van chocolade.

- Een geopende fles is nog tot vier weken na opening van topkwaliteit.
- Bewaarpotentieel, minstens 10 jaar.
- Serveren op temperatuur van 6-8°C.
 
Wettelijke notatie: bevat sulfieten