Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder
dessertwijn fanagoria icewine rusland

Fanagoria Cabernet Icewine, 2015 - 375ml


 

139.65

Voorraad
+

Deze Icewine Cabernet van het Russische wijnhuis Fanagoria Estate onderscheidt zich door een rijke roze kleur en frisse en diepe smaken van wilde bessen en gekonfijt fruit. De wijn is vol en mooi rond in de mond; licht en aangenaam zurig met een subtiele zoetheid en een langdurige romige aardbei afdronk. Een wijn die je nog tientallen jaren kunt bewaren. Een zeldzame wijn voor speciale momenten!

De Fanagoria wijngaarden bevinden zich in het Taman-schiereiland dat bijna volledig wordt omgeven door de Zwarte Zee (op het westen en zuiden), de Zee van Azov (op het noorden), en de Straat van Kerch (aan de noord-west). De nabijheid van de twee zeeën is een bepalende factor van het zachte microklimaat op het schiereiland. Het Taman-schiereiland wordt ook bloot gesteld aan de harde continentale impact van de Euraziatische steppen. Dit dubbele effect zorgt voor een uniek microklimaat voor het maken van top-wijnen.

De winters zijn mild, met slechts een paar besneeuwde en ijzige dag in januari - februari. De grond bevriest daardoor slechts tot maximaal 5 cm en dat geeft geen schade aan de wortels van de wijnstok. Het weer is winderig en bewolkt, maar met weinig echt regenachtige dagen. De eerste wijnstok op het Taman-schiereiland wordt verondersteld te zijn geplant door de oude Grieken. Fanagoria Estate Winery, genoemd naar de Griekse polis van Phanagoria, beschouwt zichzelf als de opvolger van de tradities van de oude Grieken, die bekend waren als bekwame wijnbouwers. Het Taman-schiereiland zorgt vandaag de dag voor meer dan de helft van de nationale opbrengst van de druiven. Fanagoria Estate Winery's is rijk aan tal van successen en heeft een sterke positie aan de top van de Russische wijnmarkt. Fanagoria Estate was ook het eerste wijnhuis in Rusland dat begon met de productie van ijswijn. Ook bij de produktie van deze icewine staat hun bedrijfsslogan hoog in het vaandel: High Quality Is Our Everlasting Priority.

Deze wijn is beperkt in voorraad, maar kan desgewenst in grotere hoeveelheden worden geleverd. Houdt daarbij rekening met een lange levertijd. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Gegevens van deze wijn:

Land : Rusland
Druif : Cabernet
Type : Rosé
Inhoud : 375ml
Rest suikers : 155
Alcohol : 12%
Wettelijke notatie :  bevat sulfieten