Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Dr. Loosen Riesling Eiswein 0,187 - 2016 - in luxe geschenkverpakking


 

22.85

Voorraad
+

Onze kwantumkortingen:

Hoeveelheid  3+ 
Prijs  €19.45 
DR. LOOSEN ESTATE
Weingut Dr. Loosen is al meer dan 200 jaar in handen van dezelfde familie. Toen Ernst Loosen in 1988 het eigendom verkreeg, realiseerde hij zich dat hij unieke wijnstokken had gekregen in één van de best beoordeelde wijngebieden van Duitsland. Om het potentieel van die wijnstokken te maximaliseren, beperkt hij het aantal trossen per druivenstruik, gebruikt hij alleen organische bemesting, een zeer strenge selectie en goed ´keldermanagement´.

Het Moeselgebied
De steile hellingen op het zuiden van het Moezeldal liggen in het uiterste westen van Duitsland en creëren het perfecte klimaat voor Riesling, waardoor de wijnstokken ideale blootstelling aan de zon hebben.
Het koele klimaat zorgt ervoor dat de druiven langzaam rijpen met behoud van een felle zuurgraad.

Eiswein
Eiswein (Ice Wine) is een zeer levendige, pittige dessertwijn die wordt geproduceerd van druiven die bevroren zijn in de wijngaard. Deze druiven worden verzameld en vervolgens geperst terwijl ze nog bevroren zijn, wat resulteert in een extreem geconcentreerde wijn met sappige zoetheid en een stevige, frisse afdronk.


DE VINTAGE 2016
In 2016 had de Moezelvallei een koele, natte lente en zomer. De vooruitzichten voor een uitstekende wijnoogst waren nogal somber tot het zonnige, warme weer in september arriveerde. De rijpheid was vertraagd, maar kwam snel op met de warmere temperaturen. Het goede weer ging door tot oktober, en gaf daardoor een prachtig rijpe druif die het wijnhuis in een afgemeten tempo konden oogsten.

Wijnhuis: Dr. Loosen
Streek: Mosel / Product of Germany
Druif: 100% Riesling
Fles: 187 ml.
Jaar: 2016
Kwaliteits indicatie: Prädikatswein Eiswein
Ondergrond: Multicolored Slate Soils
Viticulture: Sustainable, according to strict German environmental regulations;
Handgeplukt bij min 8 graden in de vroege ochtend.
Vinification: Produced in 100% stainless steel
Wettelijke notatie: Bevat sulfieten